Vitalnost

Životna sila koja nas pokreće

Ana-Marija Jagodić Rukavina predstavlja revolucionarni pristup očuvanju i unaprjeđenju vitalnosti kroz Body tehniku. Ova knjiga nudi dubinski uvid u važnost harmonije tijela i uma, sa stručnim vježbama i savjetima koji će vas voditi putem zdravlja i energetske obnovljivosti. Otkrijte kako postići životnu ravnotežu i održati svoju vitalnost na vrhuncu uz pomoć provjerenih metoda i inspirativnih priča.

“Naučimo li živjeti sa svojim tijelom u ravnoteži, približit ćemo se prirodi, jedni uz druge bliže sa Zemljom. Tada imamo puninu svrhe koju živimo. U toj težnji pomaže ova knjiga − Vitalnost − životna sila koja nas pokreće.”

Ana-Marija Jagodić Rukavina

Sadržaj koji otvara horizonte.

Izvorište Body tehnike

Frekvencija na 528 Hz i njezin utjecaj na čovjeka

Razvoj energetske Body tehnike

Vitalnost: životna sila u osnovi svih prirodnih procesa

Trenutna i potencijalna skala vitalnosti

Vježbe Body tehnike za podizanje vitalnosti

Energetski čučnjevi

Otvaranje srca

Bager vratom

Quick fix: brza pomoć kad je niska energija

Trokut − vježba za podizanje samopouzdanja

Sidrenje stopalima − vježba za prisutnost i uzemljenje

Samomasaža trbuha − vježba za emocionalnu stabilnost i bolju probavu

Samomasaža dijafragme − vježba za slobodno i olakšano disanje

Organi: tjelesne riznice vitalne energije

Testiranje elemenata u organizmu

Upitnik pet elemenata

Kako vježbati

Kako nas vježbe povezuju s elementima i organima

Vježbe Body tehnike za pet organa

Stručno-znanstvena pozadina vitalnosti

Promjena stanja vitalne energije i električnoga naboja organskih sustava potaknuta vježbama Body tehnike

Akutni učinci sedam vježbi Body tehnike za samoprocjenu izabranih pokazatelja vitalnosti

Četiri godine. Jedna knjiga.

S obzirom na to da je vitalnost puno više od njezine definicije, knjiga je proizašla iz višegodišnjega proučavanja, testiranja, vrednovanja i validiranja vitalnosti primijenjene u svakodnevnome životu. Pisana je stoga kao praktični vodič za razumijevanje, testiranje, poticanje, unapređenje i održavanje višedimenzionalnih pojavnosti osobne vitalnosti prikazane kroz dvije dimenzije (sadašnja i potencijalna).

Deset stručnjaka. Jedna knjiga.

Tim vrsnih stručnjaka radio je na ovoj knjizi kako bi ona postala jedno audio vizualno remek djelo. Uz iskusne Body instruktore (Karla Šimanovića i Atju Begonju) koji demonstriraju izvođenje vježbi, na knjizi su radili redom vrsni profesionalci: 4 fotografa (Mare Milin, Tomas Rukavina, Alen Szabo, Darko Rukavina), urednik (Iva Jerković), dizajner (Zrinka Penava Dogan), illustrator (Velibor Mačukatin), glazbeni producent (Petra Crnetić), lektor (Slavica Borošić) i knjižnjičar (Iva Morandini).

Stotine frekvencija.
Jedna knjiga.

Zvukoterapija je vrsta terapije koja postoji od davnina, a u novije vrijeme dobija sve više pozornosti i interesa radi brojnih nezavisnih istraživanja koja svaki dan ukazuju na njezine nevjerojatne učinke. Frekvencija na 528 Hz posljednjih je godina sve popularnija zbog različitih terapeutskih svojstava koje joj pripisuju. Ova se frekvencija često naziva i ‘frekvencijom ljubavi’ jer ulazi u rezonancu s četvrtim eteričnim centrom koji odgovara području srca i povezan je s vježbama Body tehnike iz ove knjige.

Pobrinuli smo se da Vam svaki detalj bude jasan.

Knjiga je u potpunosti opremljena multimedijskim sadržajem. Svi detalji vježbe su prikazani kroz višedimenzionalne opise kako bi doživljaj bio potpun.

Stanite u širinu kukova. Stavite dlan preko dlana na prsnu kost i laganim pritiskom zategnite kožu prema dolje. Pripremite se za ovu vježbu tako da stisnete jezik na nepce, zatvorite usta i podignete bradu. Osjetite toplinu u prednjem dijelu vrata. 

S udisajem podvucite bradu dolje i natrag kako biste osjetili istezanje gornjeg dijela vrata dok se istovremeno dižete visoko na prste. 

Izdišući glasno na usta, donju vilicu i usnu prebacite preko gornje, kao kada bager kopa i težite dignuti bradu što više, kao da toplim zrakom koji ispuhujete morate zagrijati ledeni krov iznad vas. 

Snagu izdisaja dobivate kada se spustite na pete i pogrčite koljena te čvrsto uzemljite. S udahom vratite vilicu u početni položaj istovremeno podvlačeći bradu tako da vam se stežu mišići ispod lubanje. Ponovite vježbu sedam puta. 

Knjiga se sastoji od 6 poglavlja od kojih su treće, četvrto i peto posvećena ciljanim vježbama. Svaka vježba ima svoje ime te je izvođenje iste do detalja tekstualno opisano (položaj tijela, aktivacija mišićnih skupina, pokret i način disanja). Radi lakšeg razumijevanja u vježbama se koristi i metoda vizualizacije.Na kraju opisa svake vježbe nalazi se i preporuka o broju ponavljanja iste.

Fotografija. Život knjizi daju fotografije koje imaju tri različita autentična izričaja važna za ukupnu vibrantnost knjige. Vrhunska umjetnost Mare Milin pomaže da vidimo pokret kao naše umjetničko djelo, individualni i energetski otisak u polju svjesnosti. Tomas Rukavina slikao je izvorne životne trenutke, hvatao emocije, stanja i atmosferu vitalnosti dok je Alen Szabo je pomogao slikom predočiti mehaničko izvođenje vježbi.

Ilustracija. Svrha ilustracija u ovoj knjizi je dočarati nešto što nije opisivo riječima, ne vidi se na videima te se ne može se pokazati fotografijom. Ilustracije pokušaju dočarati namjeru s kojom vježbate i prikazati ključne vizualizacije vježbi energetske Body tehnike odnosno prikazati način kako bi se s tom suptilnom energijom, osjećajem trebalo komunicirati te na koji način vaš dodir, pokret rezonira sa vlastitim tijelom.

Videozapis. Za potpuni doživljaj i što vjerodostojniji prikaz vježbi nadodan je i video sadržaj – digitalna produkcija vježbi za optimalnu demonstraciju pojedine vježbe u cjelini koju možete, dok je usvajate, koristiti kao sadržaj i slijediti nakon što ste pročitali tekst i pogledali slike i ilustracije. Tako ćete se u potpunosti moći saživjeti s izvedbom bez osjećaja da ne izvodite vježbu kako treba. Video sadržaju pristupate na način da sa svojim pametnim telefonom skenirate “QR code”

Ukratko, ova je knjiga višeslojno djelo ugođajno prilagođeno vašem optimalnom usvajanju suptilnih i cjelovitih informacija o vitalnosti kao konstrukta još nedovoljno istraženog na ovim područjima. S obzirom na to da je vitalnost puno više od njezine definicije, knjiga je proizašla iz višegodišnjega proučavanja, testiranja, vrednovanja i validiranja vitalnosti primijenjene u svakodnevnome životu. Pisana je stoga kao praktični vodič za razumijevanje, testiranje, poticanje, unapređenje i održavanje višedimenzionalnih pojavnosti osobne vitalnosti prikazane kroz dvije dimenzije (sadašnja i potencijalna). Dio sadržaja knjige povezan je i uz drevno znanje koje u sebi nosi kineska medicina. Kombinirajući ovu stoljećima staru tradiciju s primjenjivim zapadno orijentiranim vježbama Body tehnike, ova knjiga nudi niz rituala i vježbi samopomoći današnjem modernom i ubrzanom životu. Terapeutima i praktičarima ovaj će priručnik biti jednostavan i dragocjen doprinos za korištenje u praksi jer omogućava testiranjem uvidjeti koje su vježbe optimalne za trenutno psihofizičko i energetsko stanje osobe. Uz više od 200 fotografija i ilustracija, posebnost ove knjige jest predložak kroz kratke video materijale posebno ugođene sa zvukoterapijom. Ovdje ćete naći sve odgovore o vitalnosti, bez obzira na to trebate li ojačati vitalnu energiju, duboku snagu, ili pak tražite samoodržavanje svoje vitalnosti putem fizičkih vježbi uz mogućnost dubljeg organskog djelovanja. Sve savjete i vježbe provjerene su kliničkom praksom i/ili testirane metodama objašnjenim u knjizi u zadnjem poglavlju. Popis citirane literature iz sadržaja knjige i objavljenih radova povezanih za temu vitalnosti, nalaze se u abecednom katalogu prema abecednom redu prezimena autora na kraju knjige.

Knjiga “Vitalnost: životna sila koja nas pokreće”

€35